Manuela'nın Bademli Kurabiyeleri

Passion 4 Baking blogunun yazarı Manuela'nın yaptıklarına bayılıyorum! Uçuk renklerdeki o muhteşem pasta ve cupcakelerine ne zaman baksam kendi telefonumdan bir ısırık almak istiyorum hii hii :) Ara sıra zaman buldukça blogunda yer alan tarifleri de deniyorum. (Sonbaharda çıkacak olan İngilizce kitabını dört gözle bekliyorum!) Bu bademli kurabiyelerinin yapılışı o kadar basit ki buna mutlaka blogumda yer vermeliyim dedim. Makaronun kurabiyeye çevrilmiş hali de diyebiliriz, bademli şeyleri siz de benim gibi seviyorsanız mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler
170gr badem
170gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 yumurta beyazı

Yapılışı
Fırını 160 derecede önceden ısıtıyoruz.
Bademleri rondodan geçirip öğütüyoruz. (Bende hazır toz badem vardı onu kullandım)
Pudra şekerini ilave edip biraz daha karıştırıyoruz.
Аrdından yumurta akını ve vanilya esansını koyup birbirlerine iyice karışana kadar rondoyu çalıştırıyoruz.
Tezgaha biraz pudra şekeri serpip hamuru yavaşça yoğuruyoruz.
Hamuru merdane yardımıyla açıp, yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile şekillendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, fırından çıkartıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Önemli kısım! Kurabiyelerin içinin yapışkan özelliğini yitirmemesi için 10 dakikadan fazla fırında tutmuyoruz!
Yapılışının videosunu buradan izleyebilirsiniz...
Afiyet olsun :)

Yapar yapmaz hemen birkaç tanesini mideye indirdim bile! Makaronu andıran tadıyla ve pratikliğiyle benim kalbimi anında fethetti bu kurabiyeler!

2 yorum

  1. Nefis gorunuyorlar, elinize saglik. Badem ve pudra sekeri icin cup olcusu verebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ölçüyü 1/2 cup olarak düşünebilirsiniz...

      Sil